Риба – унікальний та дуже корисний продукт, який містить омега 3 жири, білки у легко засвоюваній формі, вітаміни та мінерали. Проте від деяких сортів риби шкоди для організму більше, ніж користі. Яку рибу не варто вживати, розповіла нутриціолог Анжеліка Рибко в Instagram.
Яка риба найшкідливіша
Фахівець розповіла, що деякі види риби часто є зараженими опісторхами – паразитами, які здатні вражати печінку людини. Це можливо під час вживання в їжу малосолоної, сушеної, а також недостатньо прожареної або провареної риби. Йдеться про таки види: лин, тарань, сазан, лящ, жерех, червононопірка, піскар, густера.
Друга небезпечна категорія - велика хижа риба. Сюди відносяться таки види, як акула, риба-меч, тунець, макрель, марлін. Шкідливість цієї риби пов'язана з тим, що вони накопичують важкі метали – ртуть і кадмій, що отруюють наш організм.