У сучасному світі, де серцево-судинні захворювання стають все поширенішими, лікарі наголошують на важливості правильного харчування для здоров'я серця. Однак, за даними досліджень, 90% дорослих не вживають достатню кількість одного ключового продукту, який може позитивно впливати на серцеву систему.
Клітковина - секрет здорового серця
Доктор Керрі Ракстон, дієтолог і радник кампанії General Mills, розкрив важливість клітковини для здоров'я людини. Це речовина допомагає не лише здоров'ю кишківника, а й серця. Вона знижує рівень холестерину, контролює вагу, підтримує здорову мікрофлору та стабілізує рівень цукру в крові. А все це, зокрема, необхідно для здоров'я серця.
Важливість регулярного споживання
Дослідження показали, що навіть додаткові 10 грамів клітковини на день можуть знизити ризик серцевого нападу на 15% і мінімізувати ризики розвитку діабету 2-го типу. Оптимальна кількість клітковини для дорослого - 30 г на день.
Доктор Ракстон рекомендує різноманітні джерела клітковини, серед яких:
- пластівці з висівками;
- фрукти та овочі (свіжі, заморожені або сушені);
- горіхи, насіння або сухофрукти;
- цільнозернові сніданки;
- хліб;
- макаронні вироби;
- бурий рис;
- квасоля та інші бобові.
Додавання цих продуктів до раціону може значно покращити стан серця та загальний стан організму.