Зовсім скоро православні християни відзначать Великдень. Однак, у теперішні часи не у всіх є фізичні та моральні сили кілька днів готувати паски за правильним рецептом.
Проте, на такий випадок завжди можна вигадати альтернативу, яка хоч і не має багатовікового рецепта, але не поступається за смаком. Наприклад, лимонний кекс.
- 100 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 3 яйця
- 100 мл молока
- сік і цедра 1 лимона
- 250 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
Для глазурі:
- 100 г цукрової пудри
- 2-3 ст.л. лимонного соку
Спочатку з'єднуємо сухі інгредієнти, це борошно, розпушувач і сіль, перемішуємо.
В окремій мисці до м'якого вершкового масла додаємо цукор, ванільний цукор, цедру лимона та збиваємо міксером до пишності приблизно 3-5 хв. Далі по черзі вводимо яйця, щоразу перемішуючи до однорідності.
Потім вливаємо молоко, додаємо сік одного лимона і знову перемішуємо. Всипаємо сухі інгредієнти та за допомогою лопатки все акуратно з'єднуємо.
Важливо: Борошно додавайте поступово, оскільки його може знадобитися менше. Готове тісто саме таке, як показано на відео, пухке і дуже ніжне.
Переливаємо його у форму для запікання і відправляємо в духовку. Випікаємо при 180С 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою посередині кексу, вона має бути сухою.
Для глазурі змішуємо всі інгредієнти.
Консистенцію регулюйте на свій смак, додаючи більше або менше лимонного соку та цукрової пудри.
Остиглий кекс виймаємо з форми, прикрашаємо та насолоджуємося.