Міністерство оборони запровадило зміни до каталогу харчування військовослужбовців. Вони, зокрема, передбачають збільшення різноманітності спецій, круп, риби та консервів, а також свіжих фруктів. Крім того, деякі продукти були виключені з меню, такі як крупи саго, осетрина та спаржа.
Що зміниться
Однією з ключових змін є вимоги до якості деяких продуктів, таких як борошно, макарони, рибні консерви та ковбаси, які повинні бути лише найвищої якості. Також варто зазначити, що риба буде поставлятися без голови, що є кроком для раціоналізації ціни за масу продукту. Крім того, розширено перелік відсотків жирності кисломолочних продуктів, що дозволить краще врахувати потреби військових у здоровому харчуванні.
Директорка з управління закупівлями ДОТ Вікторія Виноградова пояснила, що ці зміни не лише спрямовані на підвищення якості харчування, але й на раціоналізацію процесу замовлення. Вона зазначила, що видалення "екзотичних" позицій з меню, які майже не замовлялися через обмеження у сумі добової видачі на одного військового, дозволить більш ефективно використовувати ресурси.