Смаколики на кожен день: легкий рецепт кексу з сухофруктами

Ласощі можуть бути доволі простими у приготуванні. Так, кекс з сухофруктами, схожий за смаком на різдвяний штолен, є чудовим вибором для будь-якого дня. Про цей простий рецепт розповіли на кулінарному YouTube-канал "Ваніль і Шоколад".

Інгредієнти

Перш ніж розпочати приготування, переконайтесь, що ви маєте наступні інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 10 г цедри лимона;
  • 10 г цедри апельсина;
  • 50 г апельсинових цукатів;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 50 г родзинок;
  • 50 г кураги;
  • 50 г чорнослива;
  • 10 г розпушувача випічки;
  • дрібка солі;
  • дрібка ванілі;
  • силіконова форма для кексу розміром 10х23 см.

Приготування

1. У каструлю помістіть масло, цедру апельсина та лимона, та доведіть до кипіння на малому вогні. Родзинки замочіть у гарячій кип'яченій воді.

2. Охолодіть масу. В окремій мисці збийте яйця з цукром, додайте масло з цедрою, розпушувач, ваніль і сіль.

3. Ретельно змішайте суміш міксером до однорідної консистенції. Додайте борошно та замісіть тісто за допомогою силіконової лопатки.

4. Наріжте волоські горіхи, курагу і чорнослив, та додайте до тіста разом з цукатами і родзинками. Вага всіх інгредієнтів для начинки повинна становити 300 г.

5. Перемішайте інгредієнти та викладіть тісто з начинкою у силіконову форму. Щоб уникнути тріщинок у випічці, накрийте форму фольгою (її можна зняти за 15 хвилин до закінчення випікання).

6. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте кекс 1 годину. За бажанням, прикрасьте охолоджену випічку цукровою пудрою.

І ось він, ваш власний шедевр - кекс з сухофруктами, який з легкістю можна готувати на кожен день.