Літо – найкращий сезон для приготування страв на грилі. Деякі любителі барбекю, бажаючі насолодитися ідеально обсмаженою їжею, схильні кидати на гриль майже все, що знайдеться в холодильнику. Проте для приготування на грилі підходить не будь-які продукти. Що не рекомендується готувати саме так, розповіли професійні шеф-кухарі, пише Yahoo.
Луската риба
Краще не смажити на грилі деякі види риби. А саме, не підходить для такого способу приготування суха і луската риба. Вона дуже делікатна, зразу прилипає до решітки та розвалюється. Крім того, вона зазвичай виходить надто сухою і несмачною на грилі. Під цю категорію підпадає більшість прісноводних риб, включаючи судака, окуня, камбалу.
Також не слід готувати на грилі філе риби без шкіри, з яким можуть виникнути аналогічні проблеми.
Для грилю підходить більш жирна та масляниста риба – тунець та лосось, наприклад.
Очищені креветки
Креветки на грилі – справжня насолода, оскільки дим підкреслює їхні природні солодкі та солоні нотки. При цьому ключ до якісних креветок на грилі – не знімати панцир.
Найкращий спосіб готувати креветки на грилі – смажити їх, не очищуючи, та уважно стежити за ними, змащуючи соусом. В іншому випадку продукт може перетворитися на маленькі шматочки гуми.
Морські гребінці
Як і очищені креветки, гребінці не рекомендують готувати на грилі. Краще обсмажувати їх пательні, змастивши вершковим маслом, завдяки чому вдасться отримати гарну карамельну скоринку та соковиту середину.
Тофу
Котлети на рослинній основі досягли безпрецедентного рівня популярності. Але не всі веганські білки добре підходять для гриля. Приміром, спроби приготувати на грилі тофу можуть тільки зіпсувати страву, адже він розвалюється і виходить не дуже смачним. Краще обсмажувати цей продукт на пательні, зробити його хрустким і полити соусом на свій вибір.
Листова зелень
Невдалим вибором для приготування на грилі є листова зелень, яка часто виходить зів'ялою та провалюється крізь решітку.
Свинячі відбивні
Свиняча лопатка та реберця – найкращі продукти для гриля, а ось свинячі відбивні не настільки придатні для гриля, як їхні смачні "колеги".
Щоб зберегти ніжність та соковитість відбивних, найкраще обсмажити їх на розпеченій пательні, після чого допекти в духовці.
Помідори
Через сильну соковитість помідори дуже проблемно готувати на грилі. Вони не тримають структуру, розпадаються або обвуглюються, тому така страва не принесе задоволення.