Влітку, коли починається сезон свіжих ягід, важко втриматися від спокуси приготувати щось особливе. Відомий український кулінарний експерт Володимир Ярославський поділився рецептом ідеальних оладок з полуницею, які стануть справжнім хітом на вашому столі.
Інгредієнти
Для приготування оладок вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 170 г кефіру;
- 80 г полуниці;
- 1 маленьке яйце;
- 140 г борошна;
- 45 г цукру;
- 5-6 г розпушувача.
Для полуничного соусу:
- 150 г полуниці (+100 г для декору);
- 25 г цукру;
- крапля лимонного соку.
Процес приготування
Почніть з підготовки полунично-кефірної суміші. Для цього візьміть 80 г свіжої полуниці та 170 г кефіру. Полуницю необхідно попередньо помити й почистити від хвостиків. Збийте її з кефіром до однорідної маси за допомогою блендера.
До отриманої суміші додайте одне маленьке яйце та 45 г цукру. Перемішайте все віничком, щоб інгредієнти рівномірно з’єдналися.
У суміш поступово додайте 140 г борошна і 5-6 г розпушувача. Тісто має бути густим, як сметана. Ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
Розігрійте сковороду на середньому вогні та додайте трохи олії без запаху. Викладайте тісто ложкою, формуючи невеликі оладки. Обсмажуйте їх з обох боків до золотистої скоринки.
Приготування полуничного соусу
150 г полуниці помийте, почистіть і наріжте. Залиште 100 г свіжої полуниці для декору.
Помістіть в каструлю полуницю, додайте до неї 25 г цукру та краплю лимонного соку. Прогрійте суміш до кипіння, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться, а полуниця не почне виділяти сік.
Готові оладки викладіть на тарілку, полийте їх гарячим полуничним соусом. Додайте збиті вершки з цукром або жирну сметану із цукром за бажанням. Декоруйте свіжими ягодами полуниці.
Страву подавати як на сніданок, так і на десерт. Вони неодмінно сподобаються і дорослим, і дітям, адже поєднують у собі ніжну текстуру та свіжий, яскравий смак літніх ягід.