За словами медиків, сніданок є дуже важливим організму. Повноцінний прийом їжі зранку не лише знижує ризик розвитку багатьох захворювань, а й допомагає підтримувати нормальну вагу. Проте дуже велике значення має те, які продукти вживаються на сніданок. Деякі з них краще виключити.
Солодкі пластівці
Після сніданку солодкими пластівцями дуже швидко з’являється відчуття голоду. Це пояснюється тим, що ці продукти готують з рафінованої борошна, тому в них практично відсутня клітковина. Крім цього, в пластівцях мало білка, але є надлишок цукру.
Ковбаса та інше оброблене м’ясо
Ковбасні вироби містять багато натрію, який провокує підвищення тиску, а також насичені жири, які шкодять серцю та судинам. Крім того, вживання обробленого м’яса асоціюють з підвищеним ризиком хронічних патологій і раку.
Пшеничний хліб
Багато людей плутають поняття "пшеничний хліб" і "цільнозерновий хліб". Проте ці продукти є абсолютно різними за впливом на організм. Дієтолог Дон Джексон Блатнер пояснив, у чому різниця.