Маринований оселедець - одна з найсмачніших страв, яка поєднується з молодою картоплею. Зробити її можна самостійно, і ми розповімо як.
Для швидкого маринування оселедця вам знадобляться:
- Оселедець свіжий або солоний - 2-3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Вода - 500 мл
- Сіль - 2 столові ложки
- Цукор - 1 столова ложка
- Оцет (9%) - 150 мл
- Лавровий лист - 3-4 штуки
- Перець горошком - 10-15 штук
- Гірчиця зерниста - 1 чайна ложка
- Олія рослинна - 100 мл
Очистіть оселедець від нутрощів, видаліть голову і хвіст. Промийте рибу під проточною водою і обсушіть паперовими рушниками. Наріжте оселедець на порційні шматки завтовшки 2-3 см.
Вимочіть його в холодній воді 1-2 години, щоб прибрати зайву сіль.
У каструлю налийте 500 мл води, додайте сіль, цукор, лавровий лист і перець горошком. Доведіть суміш до кипіння і варіть на середньому вогні 3-5 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню, додайте оцет і олію. Дайте маринаду охолонути до кімнатної температури.
Цибулю наріжте кільцями, а моркву - тонкими кружечками або смужками. Овочі додадуть маринованій рибі додаткового смаку та аромату.
У ємність для маринування викладіть шар цибулі та моркви. Зверху покладіть шматки оселедця, потім знову шар цибулі та моркви. Чергуйте шари, поки не викладете всю рибу й овочі.
Залийте рибу остиглим маринадом так, щоб він повністю покривав оселедець і овочі. Додайте зернисту гірчицю для пікантності.
Закрийте ємність кришкою або затягніть харчовою плівкою. Поставте в холодильник на 4-6 годин. Цього часу достатньо, щоб оселедець просочився маринадом і став готовим до вживання.
Готовий маринований оселедець подавайте охолодженим, прикрасивши зеленню і часточками лимона. Він чудово поєднується з вареною картоплею, свіжими овочами або житнім хлібом.