Кабачкові оладки - сезонна літня страва, яка дещо схожа на деруни, але вирізняється своєю ніжністю та смаком. Ми розповімо, як приготувати їх у домашніх умовах.
Для приготування кабачкових оладок вам знадобляться:
- Кабачки - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 4-5 столових ложок
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчики
- Сіль - за смаком
- Перець - за смаком
- Рослинна олія - для смаження
Вимийте кабачки, за необхідності очистіть від шкірки. Натріть на крупній тертці. Посоліть натерті кабачки і залиште на 10 хвилин, потім ретельно відіжміть сік.
У мисці змішайте віджаті кабачки, яйця, дрібно нарізану цибулю і часник, борошно, сіль і перець. Тісто має бути густим, але не надто щільним. За необхідності додайте трохи борошна.
Розігрійте рослинну олію на сковороді на середньому вогні. Викладіть тісто на сковороду ложкою, формуючи невеликі оладки. Смажте оладки по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.