Маринована фета - смачне доповнення до різних салатів. Її смак може змінити та наповнити смак різних страв. Ми розповімо, як за допомогою простих інгредієнтів замаринувати цей сир.
Для маринування сиру фета вам знадобляться:
- Сир фета - 200-300 г
- Оливкова олія - 200 мл
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчики
- Свіжий розмарин - 2-3 гілочки
- Свіжий чебрець - 2-3 гілочки
- Сушений орегано - 1 чайна ложка
- Чорний перець горошком - 10-15 штук
- Червоний перець чилі - 1 штука (за бажанням)
- Сіль - за смаком
Наріжте сир фета на кубики розміром близько 2 см. Це оптимальний розмір для рівномірного маринування. Якщо сир занадто солоний, можна його злегка промити і обсушити паперовими рушниками.
У глибокій мисці або банці змішайте оливкову олію з соком одного лимона. Добре перемішайте, щоб олія і сік об'єдналися.
Очистіть часник і наріжте зубчики тонкими пластинками. Додайте в олію. Гілочки розмарину і чебрецю наріжте або додайте цілими.
Додайте сушений орегано, чорний перець горошком і за бажанням нарізаний червоний перець чилі. Добре перемішайте маринад.
У чисту скляну банку або контейнер викладіть шар сиру фета. Залийте частину маринаду. Повторюйте шари, поки не закінчиться сир і маринад.
Переконайтеся, що сир повністю покритий маринадом. Якщо необхідно, додайте ще трохи оливкової олії.
Закрийте банку кришкою і поставте в холодильник мінімум на 24 години. За цей час сир вбере аромати маринаду і стане особливо смачним.
Маринований сир буде готовий до вживання через добу. Його можна подавати як закуску, додавати в салати або використовувати в бутербродах. Маринована фета чудово поєднується зі свіжими овочами, зеленню та хлібом.