Маринування фети: як приготувати ласощі в домашніх умовах

Маринована фета - смачне доповнення до різних салатів. Її смак може змінити та наповнити смак різних страв. Ми розповімо, як за допомогою простих інгредієнтів замаринувати цей сир.

Для маринування сиру фета вам знадобляться:

  • Сир фета - 200-300 г
  • Оливкова олія - 200 мл
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Свіжий розмарин - 2-3 гілочки
  • Свіжий чебрець - 2-3 гілочки
  • Сушений орегано - 1 чайна ложка
  • Чорний перець горошком - 10-15 штук
  • Червоний перець чилі - 1 штука (за бажанням)
  • Сіль - за смаком

Наріжте сир фета на кубики розміром близько 2 см. Це оптимальний розмір для рівномірного маринування. Якщо сир занадто солоний, можна його злегка промити і обсушити паперовими рушниками.

У глибокій мисці або банці змішайте оливкову олію з соком одного лимона. Добре перемішайте, щоб олія і сік об'єдналися.

Очистіть часник і наріжте зубчики тонкими пластинками. Додайте в олію. Гілочки розмарину і чебрецю наріжте або додайте цілими.

Додайте сушений орегано, чорний перець горошком і за бажанням нарізаний червоний перець чилі. Добре перемішайте маринад.

У чисту скляну банку або контейнер викладіть шар сиру фета. Залийте частину маринаду. Повторюйте шари, поки не закінчиться сир і маринад.

Переконайтеся, що сир повністю покритий маринадом. Якщо необхідно, додайте ще трохи оливкової олії.

Закрийте банку кришкою і поставте в холодильник мінімум на 24 години. За цей час сир вбере аромати маринаду і стане особливо смачним.

Маринований сир буде готовий до вживання через добу. Його можна подавати як закуску, додавати в салати або використовувати в бутербродах. Маринована фета чудово поєднується зі свіжими овочами, зеленню та хлібом.