Соус дзадзикі є одним з найвідоміших у грецької кухні. Цей освіжаючий холодний соус, основою якого є густий грецький йогурт, є ідеальним доповненням до багатьох страв, особливо в спекотні літні дні.
Інгредієнти
Для приготування дзадзикі вам знадобляться наступні інгредієнти:
- грецький йогурт: 240 г,
- огірок: 170 г,
- дрібно нарізана свіжа зелень: 2 ст. л (можна використовувати кріп, м’яту, петрушку або портулак),
- лимонний сік: 15 г,
- оливкова олія: 15 г,
- часник: 1 зубчик,
- сіль: ½ ч. л.
Приготування
- Натерти огірок на великій тертці. Відтиснути його, щоб видалити зайву рідину, та покласти в глибоку тарілку.
- Додати до тарілки з огірком грецький йогурт, дрібно нарізану зелень, лимонний сік, оливкову олію, натертий часник та сіль. Ретельно все перемішати, щоб всі інгредієнти добре поєдналися.
- Відправити соус у холодильник на деякий час, щоб він настоявся та набрався аромату.
Ви можете експериментувати з різними видами зелені, такими як кріп, м’ята, петрушка або портулак, щоб додати соусу нового смаку.
Сік, який ви відтиснули з огірка, можна не виливати. Він чудово підходить як освіжаючий напій або як тонік для обличчя.
Перед подачею збризніть соус невеликою кількістю оливкової олії для додаткового смаку.