Кабачкова ікра – універсальна закуска до будь-яких основних та перших страв, яка асоціюється для багатьох з літом та дитинством.
Як приготувати дуже смачну та ароматну кабачкову ікру з ніжною текстурою за класичним рецептом "по ГОСТу", поділилась Господинька. Приготування страви легке та займає мінімум часу.
Кабачкова ікра – простий рецепт
Для приготування ікри потрібно підготувати такий набір інгредієнтів:
- молоді кабачки – 2 кг;
- цибуля (ріпчаста) – 500 г;
- морква – 500 г;
- томатна паста – 70 г;
- сіль – 1 ст. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- оцет (9%) – 2 ст. л.;
- олія рослинна – 200 мл.
Приготування:
- очистити цибулю, нарізати кубиками;
- почищену моркву натерти на крупній тертці;
- обсмажити на олії цибулю та моркву;
- кабачки нарізати шматочками, залити невеликою кількістю води та проварити протягом 10 хвилин під кришкою;
- злити воду з кабачків та перекласти їх до цибулі з морквою;
- протушкувати овочі на середньому вогні протягом 10 хвилин;
- додати томатну пасту, сіль, цукор та протушкувати ще кілька хвилин, перемішуючи;
- подрібнити овочеву суміш блендером;
- повернути на плиту, додати оцет, довести до кипіння та проварити 1 хвилину;
- готову ікру розкласти по стерилізованих банках, щільно закрити кришками та перевернути догори дном.
Читайте також: Грецький соус дзадзикі: простий рецепт смачного доповнення до будь-якої страви
7 трав, які відганяють негативну енергію та приваблюють удачу: народні вірування й забобони