Заморожені пельмені - чудовий варіант для швидкого приготування поживної та смачної страви. Однак якщо припуститися навіть, на перший погляд, незначних помилок під час варіння напівфабрикату, страву буде зіпсовано.
Зокрема, поширені помилки пов’язана з температурою води, в яку кидають заморожені пельмені.
В яку воду класти пельмені
Перша велика помилка під час варіння пельменів – класти вироби у холодну воду, після чого вмикати плиту. У результаті пельмені неминуче вийдуть злипшимися, втратять смак і соковитість.
Нерідко припускаються й іншої помилки – класти напівфабрикат в окріп, який вирує. У такому разі наслідки теж будуть поганими, оскільки через різкий перепад температур заморожене тісто може розтріскатися. Страва вийде неапетитною на вигляд та втратить виражений смак.
Тому треба запам'ятати: заморожені пельмені слід кидати в каструлю з гарячою водою, яка ще не закипіла. Приблизна температура рідини має становити 50 градусів. Дотримуючись цього правила, ви отримаєте ідеальні пельмені – соковиті, ароматні та не злиплі.