Варення з аґрусу: як приготувати десерт

Варення з аґрусу - це смачні й ароматні ласощі, які можна легко приготувати вдома. Аґрус багатий на вітаміни і має унікальний смак, який відмінно зберігається у варенні.

Для приготування варення з аґрусу вам знадобляться:

  • 1 кг аґрусу
  • 1,2 кг цукру
  • 200 мл води
  • 1 лимон (за бажанням)

Ретельно вимийте аґрус і видаліть хвостики та плодоніжки. Щоб варення було більш однорідним, можна злегка наколоти кожну ягоду зубочисткою. У великій каструлі змішайте цукор і воду. Доведіть до кипіння на середньому вогні, помішуючи, щоб цукор повністю розчинився.

Додайте аґрус у киплячий сироп. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути протягом 4-5 годин або залиште на ніч.

Знову доведіть варення до кипіння і варіть ще 15-20 хвилин на повільному вогні, поки ягоди не стануть напівпрозорими, а сироп не загусне. За бажанням, додайте сік одного лимона для свіжості й аромату.

Капніть трохи варення на холодну тарілку і дайте охолонути. Якщо крапля не розтікається, варення готове. Якщо розтікається, продовжуйте варити ще кілька хвилин і повторіть тест.

Підготуйте скляні банки: ретельно вимийте їх і простерилізуйте в киплячій воді або в духовці.

Гаряче варення розлийте по стерилізованих банках, залишаючи трохи місця до краю. Щільно закрийте кришками і переверніть банки догори дном. Дайте охолонути за кімнатної температури.

Зберігайте варення в прохолодному, темному місці. Відкриті банки краще тримати в холодильнику і спожити протягом кількох тижнів.

Новини компаній
16:20, 28 листопада