Віденські вафлі в домашніх умовах: як приготувати десерт

Віденські вафлі - це смачні ласощі, які можна легко приготувати в домашніх умовах. Вони підійдуть як для сніданку, так і для десерту. Ми розповімо, як приготувати їх у домашніх умовах.

Для приготування віденських вафель вам знадобляться:

  • 2 склянки борошна
  • 2 яйця
  • 1,5 склянки молока
  • 0,5 склянки цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 столова ложка розпушувача
  • щіпка солі

Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути до кімнатної температури. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, ванільний цукор і дрібку солі. В іншій мисці збийте яйця з цукром до отримання однорідної маси.

Додайте молоко і розтоплене масло в яєчну суміш, потім поступово додайте сухі інгредієнти, ретельно перемішуючи. Має вийти однорідне тісто без грудок.

Увімкніть вафельницю і дайте їй добре розігрітися. Якщо ваша вафельниця не має антипригарного покриття, змастіть її невеликою кількістю олії.

Налийте невелику кількість тіста у вафельницю і закрийте кришку. Випікайте вафлі до золотистого кольору, приблизно 3-5 хвилин, залежно від потужності вашої вафельниці.

Готові вафлі подавайте з різними топінгами: збитими вершками, свіжими ягодами, сиропами або шоколадним соусом. Можна також додати трохи цукрової пудри для прикраси.