Медики радять обов'язково включити кукурудзу в раціон, оскільки цей продукт містить багато корисних для нашого організму речовин. Щоб насолодитись неперевершеним смаком кукурудзи та отримати максимальну користь для здоров'я, качани потрібно правильно зварити. Є кілька способів варіння, що передбачають різну тривалість термічної обробки.
Кукурудза в молоці
Неймовірно ніжною, м'якою та соковитою виходить кукурудза, зварена у воді з додаванням молока. Змішати воду та молоко слід у пропорції 2:1, також можна додати вершкове масло та сіль. Час варіння при такому способі складає 20 хвилин.
Кукурудза в скороварці
Щоб швидко зварити кукурудзу, можна скористатися скороваркою. Для цього потрібно занурити качани в підсолену воду, накрити кришкою та варити протягом 10 хвилин. Подавати готову кукурудзу краще з вершковим маслом.
Кукурудза в мультиварці
При варінні таким способом рекомендується покрити дно мультиварки кукурудзяним листям, а зверху викласти качани. Залити водою, готувати на режимі "Варка" протягом 15 хвилин. Після цього достати кукурудзу з води, натерти вершковим маслом та присипати сіллю.
Кукурудза в духовці
Приготувати кукурудзу можна навіть без води – в духовці. Для цього слід натерти качани вершковим маслом, сіллю та подрібненою зеленню та загорнути кожен окремо у фольгу. Відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.