По всій Україні продовжуються щоденні кількагодинні блекаути, що спричиняють масу незручностей. Зокрема, під час літньої спеки особливо гострою стає проблема псування продуктів.
Не всі лайфхаки, які пропонують використовувати для збереженні їжі при відключенні електрики, насправді є дієвими та допомагають впоратися з цією проблемою. Справді робочим і надійним виявився один спосіб, який підійде, зокрема, мешканцям багатоквартирних будинків.
Як зберегти продукти без світла – ефективний варіант
Під час багатогодинних відключень світла для втримання холоду в холодильнику експерти радять використовувати пляшки з водою.
Інструкція дуже проста:
- наповнити кілька дволітрових пляшок водою;
- покласти їх у морозильну камеру для замороження;
- перемістити пляшки з льодом у холодильну камеру тоді, коли вимкнуть світло;
- коли електрика з'явиться, знов перекласти пляшки в морозильник.
Завдяки такому способу всередині холодильника протягом кількох годин підтримуватиметься температура, необхідна для збереження продуктів харчування - максимум 4 градуси.
На випадок, коли через тривалі відключення розморожується навіть морозильна камера, варто придбати термосумку. Одна-дві пляшки з льодом, покладені в термосумку, допоможуть знизити температуру продуктів, завдяки чому вони зберігатимуться свіжими довше.
Варто пам'ятати, що в таку спеку не варто готувати багато страв про запас. Краще надати перевагу продуктам, що не потребують термічної обробки й холодильника. Також потрібно відмовитися від майонезів, соусів і будь-якої іншої продукції, яка швидко псується.