Їжте їх влітку вдосталь: 5 найкорисніших продуктів, які допоможуть зміцнити імунітет і поліпшити здоров'я

Літо — ідеальний час для того, щоб наситити організм поживними та корисними речовинами та запастися ними на зиму. Найкраще в цьому допоможуть певні продукти, які потрібно обов'язково їсти в літній сезон.

Про літні суперфуди, якими треба запастися якомога швидше, розповіли дієтологи, пише Real Simple.

Вишня

Ніщо не зрівняється зі стиглою літньою вишнею – як за смаковими якостіми, так і за користю. За словами дієтологів, ці ягоди ідеально підходять для перекусу. Вони містять багато антиоксиантів, які допомагають зменшити запалення і захистити організм від пошкодження клітин. Також у вишні багато калію та вітаміну С, а глікемічний індекс нижчий, ніж у багатьох інших фруктів. Крім того, у складі вишні є антоціани, які сприяють здоров'ю мозку та захищають від раку.

Кукурудза

Свіжа солодка кукурудза доступна тільки влітку. Дієтологи радять їсти її в сезон якомога частіше, адже вона є чудовим джерелом вітамінів і мінералів. В одному середньому качані міститься 2 грами клітковини, яка допомагає травленню і здоров'ю кишківника.

Помідори

Свій яскраво-червоний колір помідори отримують від лікопіну – потужного антиоксиданту, який зменшує запалення в усьому організмі. Ця речовина також покращує стан при цукровому діабеті, захворюваннях шкіри та кісток та допомагає у профілактиці деяких видів раку. Також томати містять ще один антиоксидант - лютеїн, який сприяє поліпшенню здоров'я очей, серця і стійкої когнітивної функції. Ці овочі дієтологи радять додавати до салатів чи сендвічів або вживати як перекус.

Помідори приблизно на 95 відсотків складаються з води, тому вони сприяють вашій гідратації, що особливо важливо в літні місяці, - додають дієтологи.

Чорниця

Протягом усього сезону дієтологи рекомендують їсти чорницю. Ці ягоди за рахунок всісту антиоксидантів забезпечують численні переваги для здоров'я: профілактика діабету 2 типу, хвороб серця, зниження когнітивних функцій, підтримка здорового кишківника. Як підтверджують дослідження, чорниця сприяє відновленню після напружених літніх занять, підтримуючи відновлення м'язів. Ягоди можна додавати в йогурт, салати, смузі або просто насолоджуватися ними окремо.

М'ята

Ця рослина може стати чудовим ароматизатором у літніх стравах і напоях. Дієтологи розповіли, що м'ята також вважається суперпродуктом, оскільки вона багата поживними речовинами, такими як вітамін А та інші антиоксиданти, що захищають клітини від ушкодження. Завдяки ментолу, що міститься в м'яті, полегшуються проблеми з травленням, такі як здуття живота і нетравлення шлунка. Ароматну траву можна додавати в салати, газовану воду або заварювати як чай.