Літо — ідеальний час для того, щоб наситити організм поживними та корисними речовинами та запастися ними на зиму. Найкраще в цьому допоможуть певні продукти, які потрібно обов'язково їсти в літній сезон.
Про літні суперфуди, якими треба запастися якомога швидше, розповіли дієтологи, пише Real Simple.
Вишня
Ніщо не зрівняється зі стиглою літньою вишнею – як за смаковими якостіми, так і за користю. За словами дієтологів, ці ягоди ідеально підходять для перекусу. Вони містять багато антиоксиантів, які допомагають зменшити запалення і захистити організм від пошкодження клітин. Також у вишні багато калію та вітаміну С, а глікемічний індекс нижчий, ніж у багатьох інших фруктів. Крім того, у складі вишні є антоціани, які сприяють здоров'ю мозку та захищають від раку.
Кукурудза
Свіжа солодка кукурудза доступна тільки влітку. Дієтологи радять їсти її в сезон якомога частіше, адже вона є чудовим джерелом вітамінів і мінералів. В одному середньому качані міститься 2 грами клітковини, яка допомагає травленню і здоров'ю кишківника.
Помідори
Свій яскраво-червоний колір помідори отримують від лікопіну – потужного антиоксиданту, який зменшує запалення в усьому організмі. Ця речовина також покращує стан при цукровому діабеті, захворюваннях шкіри та кісток та допомагає у профілактиці деяких видів раку. Також томати містять ще один антиоксидант - лютеїн, який сприяє поліпшенню здоров'я очей, серця і стійкої когнітивної функції. Ці овочі дієтологи радять додавати до салатів чи сендвічів або вживати як перекус.