М'ясо по-французьки - це смачна та популярна страва, яку легко приготувати вдома. Вона поєднує соковите м'ясо, ніжні овочі та розплавлений сир, створюючи неповторний смак.
Для приготування м'яса по-французьки вам знадобляться:
- 500 г свинини або яловичини
- 2 великі картоплини
- 1 цибулина
- 2 помідори
- 200 г твердого сиру
- 200 мл сметани або майонезу
- Сіль і перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
Підготовка інгредієнтів
М'ясо нарізаємо тонкими скибочками, злегка відбиваємо, солимо і перчимо за смаком. Залишаємо на 10-15 хвилин для маринування.
Картоплю та цибулю очищаємо й нарізаємо тонкими кружечками. Помідори також нарізаємо кружечками. Сир натираємо на крупній тертці.
Шар картоплі
Розігріваємо духовку до 180 градусів. На дно форми для запікання викладаємо шар нарізаної картоплі, солимо і перчимо.
Шар м'яса та овочів
Зверху на картоплю викладаємо скибочки м'яса, потім нарізану цибулю і помідори. Покриваємо все сметаною або майонезом.
Завершальний шар
Посипаємо все натертим сиром, рівномірно розподіляючи його по поверхні.
Запікання
Ставимо форму в розігріту духовку і запікаємо за 180 градусів протягом 40-50 хвилин до утворення золотистої скоринки. Готовність страви можна перевірити, проткнувши картоплю виделкою - вона має бути м'якою.
Подача
Готове м'ясо по-французьки нарізаємо порційними шматками і подаємо гарячим. Ця страва чудово поєднується із зеленими салатами та свіжими овочами.