Яєчня – смачна, корисна та швидка в приготування страва, яка ідеально підходить для сніданку. Вона містить багато білка та надовго насичує. Для смаження яєчні використовують різні види жирів, проте багато хто вагається, що краще використовувати – вершкове масло чи олію, щоб страва вийшла більш корисною та смачною.
Обидва варіанти є прийнятними, проте олія та вершкове масло мають різні переваги та недоліки, пише УНІАН.
За словами дієтологів, олія є трохи кориснішою для здоров'я, а вершкове масло надає більше смаку та аромату. При цьому кращий варіант залежить від того, що саме вам потрібно.
Водночас вершкове масло через високий вміст насичених жирів несе шкоду для здоров'я. При частому його споживанні в крові підвищується рівень холестерину. Крім того, вершкове масло не має такої термостійкості, яку мають деякі види олії.
Олія авокадо містить багато корисних жирів, вітаміну Е та мінералів. Також за рахунок високої температури задимлення (270 градусів Цельсія) вона не пригоряє. З цих причин багато хто вважає цю олію кориснішою за вершкове масло, хоча коштує вона дорожче.
Однак не всі олії мають такі ж якості, як олія авокадо. Наприклад, рапсова рафінована олія не дасть таких переваг для здоров'я, оскільки вона майже не містить корисних жирів. Крім того, смаження на ній яєць не дасть їм такого насиченого смаку, як на вершковому маслі.