Пишний і високий: рецепт диво-омлету на сніданок

Пишний омлет - це ідеальна страва для сніданку, яка виходить ніжною, повітряною та поживною. Щоб омлет став дійсно пишним, важливо дотримуватися кількох простих правил під час його приготування.

Про це повідомляє 5692.com.ua.

Для пишного омлету вам знадобляться:

  • 4 яйця
  • 100 мл молока або вершків
  • 1 щіпка солі
  • Олія для смаження (вершкове масло або рослинна)

Розбийте яйця в глибоку миску і додайте дрібку солі.

Збийте яйця вінчиком або міксером до появи легкої піни. Це важливий крок для отримання пишного омлету, оскільки добре збиті яйця надають страві легкості.

Влийте в яйця молоко або вершки. Молоко надає омлету додаткової м'якості, а вершки роблять його ще ніжнішим.

Перемішайте суміш, але не збивайте занадто інтенсивно, щоб зберегти легкість.

  • Розігрійте сковорідку на середньому вогні та додайте трохи олії.
  • Коли сковорідка буде досить гарячою, влийте яєчну суміш.
  • Накрийте сковорідку кришкою і готуйте на слабкому вогні. Це допоможе омлету рівномірно піднятися і стати пишним.

Готуйте омлет під кришкою приблизно 5-7 хвилин. Важливо не відкривати кришку і не перевертати омлет, щоб він зберіг свою легкість. Омлет має стати золотистим знизу, а зверху залишатися ніжним і трохи вологим.

Коли омлет готовий, акуратно перекладіть його на тарілку, склавши навпіл або залишивши у формі млинця. Подавайте його гарячим, додавши свіжі овочі, зелень або сир за смаком.

Новини компаній
16:20, 28 листопада