Не вбийте свій холодильник: як правильно розморозити техніку

Правильне розморожування холодильника - це важлива процедура для підтримання його ефективної роботи та продовження терміну служби. Це нескладний процес, але вимагає уваги і певних кроків для того, щоб не пошкодити техніку і зберегти продукти.

Перед початком розморожування необхідно відключити холодильник від електромережі. Усі продукти з морозильної камери та холодильного відділення слід тимчасово прибрати. Їх можна помістити в прохолодне місце або використовувати сумку-холодильник.

Залиште дверцята холодильника та морозильної камери відкритими, щоб лід почав природно танути.

Для прискорення процесу можна поставити в морозильне відділення миску з гарячою водою, оновлюючи воду в міру охолодження. Це допоможе швидше розтопити кригу.

1. Підготуйте рушники або інші абсорбуючі матеріали для збору води від розталого льоду.

2. Коли лід почне відтавати, акуратно видаляйте його з поверхонь, уникаючи використання гострих предметів, щоб не пошкодити внутрішні стінки холодильника.

Після того як весь лід розтанув, протріть внутрішні поверхні холодильника м'якою тканиною, змоченою в мильному розчині. Це видалить залишки води, бруду та запобіжить неприємним запахам. Промийте поверхні чистою водою і протріть насухо.

Після того як усі поверхні повністю висохнуть, зачиніть дверцята і підключіть холодильник до мережі. Зачекайте деякий час, поки температура всередині не опуститься до потрібного рівня, і тільки потім повертайте продукти назад.