Запечена курка з яблуками - ідеальний варіант вечері, він підійде і на свято, і на звичайний вечір. Ми розповімо, як її приготувати.
Для запікання курки з яблуками вам знадобиться ціла курка, кілька великих яблук (ліпше вибрати кисло-солодкі сорти), цибуля, часник, спеції (сіль, перець, розмарин, чебрець) і трохи оливкової олії. Ці прості інгредієнти додадуть страві аромату та соковитості.
Перед приготуванням курку необхідно ретельно промити й обсушити паперовими рушниками. Зовні та всередині натріть її сіллю та перцем. Щоб посилити аромат, можна додати в маринад розмарин, чебрець і подрібнений часник. Дайте курці трохи постояти, щоб спеції вбралися.
Яблука наріжте великими часточками, видаливши серцевину. Цибулю наріжте півкільцями. Всередину курки помістіть частину яблук і цибулі, щоб вони надали м'ясу додаткової соковитості та аромату. Решту яблук можна розкласти навколо курки на деку.
Розігрійте духовку до 180°C. Покладіть курку на деко або у форму для запікання, змастіть її оливковою олією і відправте в духовку. Час запікання становить близько 1,5-2 годин залежно від розміру птиці. У процесі приготування періодично поливайте курку соком, що виділяється на деку.
Готовність курки можна перевірити, проколовши її ножем у найтовстішому місці. Якщо сік прозорий - курка готова. Перед подачею дайте курці трохи охолонути, щоб зберегти соковитість під час нарізання. Подавайте страву із запеченими яблуками та цибулевим гарніром.