Сезон ще не закінчився: рецепт окрошки на мінеральній воді

Окрошка на мінералці - ідеальний літній суп, який освіжає у спекотну погоду. Легкий, простий у приготуванні та насичений смаком, він поєднує в собі свіжі овочі, м'ясо та кислинку мінералки. Дізнайтеся, як швидко приготувати окрошку на мінералці, щоб насолодитися цією класичною стравою в будь-який момент.

Для окрошки на мінералці вам знадобляться:

  • 300 г вареної ковбаси або відвареного курячого м'яса,
  • 4-5 відварених картоплин,
  • 4 яйця, свіжі огірки (2-3 шт.),
  • пучок зеленої цибулі,
  • кріп,
  • петрушка,
  • редис (5-6 шт.),
  • 1 л мінералки (з газом або без),
  • 200 г сметани
  • сіль і перець додаються за смаком

Почніть із нарізки вареної ковбаси або курки дрібними кубиками. Відваріть картоплю, яйця і поріжте їх так само, як м'ясо. Огірки та редис також наріжте дрібними кубиками, щоб усі інгредієнти мали однаковий розмір. Зелень дрібно порубайте.

Складіть усі нарізані продукти у велику каструлю або миску. Додайте зелену цибулю, кріп і петрушку. Добре перемішайте інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілилися.

Перед подачею залийте овочі та м'ясо мінералкою, додайте сметану і ретельно перемішайте. Мінералка додасть окрошці легкої свіжості, а сметана зробить її більш густою і насиченою. Якщо ви хочете більш рідкий варіант, можна додати більше мінералки.

Окрошку краще подавати охолодженою. Поставте її в холодильник на 30 хвилин перед подачею, щоб вона стала освіжаючою і прохолодною. Під час подавання можна додати трохи солі та перцю за смаком.