Паста карбонара - це одна з найвідоміших італійських страв, яка поєднує в собі вершковий соус, ароматний бекон і ніжні спагеті. Приготувати карбонару вдома легко, якщо дотримуватися простих кроків. Дізнайтеся, як створити це кулінарне диво у себе на кухні!
Для приготування пасти карбонара вам знадобляться:
- 200 г спагеті;
- 100 г бекону (гуанчале або панчетта);
- 2 яйця;
- 50 г твердого сиру (пекоріно або пармезан);
- 1 зубчик часнику;
- Сіль, перець за смаком.
Спочатку зваріть спагеті в підсоленій воді до стану «аль денте» (приблизно 7-8 хвилин). Не забудьте зберегти склянку води, в якій варилися макарони - вона знадобиться для соусу.
На сковороді обсмажте нарізаний бекон до хрусткої скоринки. У цей час збийте яйця з тертим сиром, додайте перець. Часник обсмажте з беконом, потім приберіть його, щоб залишити тільки аромат.
Злийте спагеті, додайте їх на сковороду з беконом. Влийте суміш яєць і сиру, швидко перемішуючи, щоб соус загус, але не перетворився на омлет. За необхідності додайте трохи води від макаронів, щоб соус був більш кремовим.
Домашня паста карбонара готова! Подайте її гарячою, посипавши додатковим сиром і свіжомеленим перцем. Насолоджуйтеся цією італійською стравою в затишку свого будинку.