
До уваги шашличників: скільки можна зберігати м'ясо

Зберігання м'яса - дуже делікатна справа. Деякі люди вважають, що у холодильнику з ним нічого не трапиться, а якщо воно в маринаді - то воно майже вічне.
Як правильно зберігати м'ясо
По-перше, м'ясо в маринаді можна зберігати в холодильнику приблизно три дні. Поза холодильником, навіть якщо воно герметично закрите, приблизно три години. Звичайно, роль відіграє посуд і маринад.
М'ясо у маринаді
Максимум, який може прожити м'ясо у холодильнику - не більше трьох діб. В металевому посуду його не можна зберігати, бо почнеться окислення.
Довше за всіх проживе м'ясо, яке маринують з цибулею, соком лимона або оцтом. У цьому випадку воно точно пролежить три доби.
Маринад на кефірі, майонезі або пиві дозволить прожити не більше доби. При цьому, температура зберігання у холодильнику має бути не вище 5 градусів тепла.
Є й маленький лайфхак. М'ясо для шашлику можна заморозити, якщо у маринаді немає молочних продуктів. У такому стані можна зберігати приблизно місяць.
Зберігання готового шашлику
Готовий шашлик теж є популярним варіантом для українців. Дуже часто на ньому вказують термін придатності, але все таки краще його просмажити ще раз. Звісно, про довгострокове зберігання у холодильнику тут мови не йде.
Як правильно зберігати шашлик
Дуже часто після пікніку залишається декілька, або більше, шматків м'яса. Їх потрібно завернути у фольгу та вдома ставити в холодильник. Зберігати його можна не більше однієї доби.
Є варіант заморозити його, але це вже для відчайдушних гурманів. Хоча зберігати його можна до трьох місяців, а потім просто розморозити в духовці.
Читайте также: Як підзаробити під час війни: 10 копійок принесуть 400 доларів.