• Головна
  • До уваги шашличників: скільки можна зберігати м'ясо
13:00, 20 липня 2022 р.
Надійне джерело

До уваги шашличників: скільки можна зберігати м'ясо

До уваги шашличників: скільки можна зберігати м'ясо

Зберігання м'яса - дуже делікатна справа. Деякі люди вважають, що у холодильнику з ним нічого не трапиться, а якщо воно в маринаді - то воно майже вічне.

Як правильно зберігати м'ясо

По-перше, м'ясо в маринаді можна зберігати в холодильнику приблизно три дні. Поза холодильником, навіть якщо воно герметично закрите, приблизно три години. Звичайно, роль відіграє посуд і маринад.

М'ясо у маринаді

Максимум, який може прожити м'ясо у холодильнику - не більше трьох діб. В металевому посуду його не можна зберігати, бо почнеться окислення.

Довше за всіх проживе м'ясо, яке маринують з цибулею, соком лимона або оцтом. У цьому випадку воно точно пролежить три доби.

Маринад на кефірі, майонезі або пиві дозволить прожити не більше доби. При цьому, температура зберігання у холодильнику має бути не вище 5 градусів тепла.

Є й маленький лайфхак. М'ясо для шашлику можна заморозити, якщо у маринаді немає молочних продуктів. У такому стані можна зберігати приблизно місяць.

Зберігання готового шашлику

Готовий шашлик теж є популярним варіантом для українців. Дуже часто на ньому вказують термін придатності, але все таки краще його просмажити ще раз. Звісно, про довгострокове зберігання у холодильнику тут мови не йде.

Як правильно зберігати шашлик

Дуже часто після пікніку залишається декілька, або більше, шматків м'яса. Їх потрібно завернути у фольгу та вдома ставити в холодильник. Зберігати його можна не більше однієї доби.

Є варіант заморозити його, але це вже для відчайдушних гурманів. Хоча зберігати його можна до трьох місяців, а потім просто розморозити в духовці.

Читайте также: Як підзаробити під час війни: 10 копійок принесуть 400 доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#м'ясо #поради
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення