
Учорашній чай: чи можна його пити

Часто люди не заварюють новий чай, якщо є учорашній. Але в наприклад в Японії такий чай вважається отруним.
Відомо, що заварене листя чаю зберігає свої корисні властивості лише 15 хвилин, після чого в листях накопичуються важкі сполуки, що погано впливають на шлунок. змушуючи його надмірно виробляти шлунковий сік.
Не можна пити двічі
За першу заварку чаю - він віддає 70 відсотків корисних речовин, за другу - усього лише 30, не кажучи вже про третю.
А от шкідливих речовин навпаки з кожним заварюванням стає більше.
Також небезпечною є плівка, яка виникає на поверхні чаю. Небезпечна вона через вміст гуаніну, кофеїну та теофіліну. Ці речовини вдарять по печінці неодмінно.
Що з учорашнім чаєм
Учорвшній чай може підвищувати тиск. Це відбувається тому, що руйнуются вітаміни, а ефірні олії та поліфеноли підлягають окисненню. Через це в напої накопичується кофеїн, що викликає надмірну збудливість, рискорене серцебиття та сильно підвищує тиск.
Читайте також: Чи впливає яєчний жовток на рівень холестерину: несподівана відповідь