Сало на зиму: старий український рецепт
Перше, що спадає на думку після "улюблена українська закуска" - Сало. При цьому, його можна подавати не тільки у свіжому вигляді. Його можна замаринувати.
Для цього процесу найкраще підійде сало з прожилками. І не бійтеся солі - вона зробить свою справу як треба.
Інгредієнти:
- Сало - 2кг;
- вода;
- багато солі;
- часник;
- спеції;
- лавровий лист.
Як засолити сало
Сало потрібно промити під струменем води й обсушити його рушниками з паперу. Нарізайте на шматки, приблизно по 5 сантиметрів.
Для маринаду розмішайте склянку солі в п'яти склянках води. Дайте закипіти і проварюйте приблизно 5 хвилин. Сіль має повністю розчинитися.
Покладіть сало в зручний посуд для засолювання. Підійде посуд зі скла та пластику. Дуже важливо, щоб сало вільно в них поміщалося без утрамбовки.
Додайте лавровий лист і спеції за смаком. Влийте холодний маринад.
Покладіть у холодне і темне місце на 3 дні, а потім протримайте в холодильнику тиждень.
Після цього додайте дрібний часник.
Читайте також: Пенсія у спадок: в Україні заявили про важливе нововведення
Переконання не дозволяють брати зброю: хто має право на альтернативну службу в Україні