
Користь і смак зводиться до нуля: у які страви не варто додавати лимон

Лимон та лимонний сік - прекрасні інгредієнти, аби урізноманітнити свої страви та додати до їхнього смаку особливих акцентів.
Проте, мало хто знає, що долучати його до своїх кулінарних шедеврів треба теж правильно. Адже він є джерелом величезної кількості вітамінів та мікроелементів. І якщо ви хочете, аби всі вони збереглися, а страви отримали додатковий запас користі, зважайте, що додавати лимон варто на правильному етапі приготування.
Як зберегти користь при додаванні лимона?
Кухарі радять не додавати лимон до гарячих страв. Річ у тому, що висока температура негативно впливає на вітамін С, що міститься там у великих кількостях, та починає розщеплювати його. Тривала термічна обробка також зменшує смаковий вплив лимона на страву.
Якщо ж ви ніяк не можете обійтися без додавання цього фрукта, то робіть це насамкінець. Лимонному соку вистачить всього декількох секунд, аби наділити ваш кулінарний шедевр неперевершеним смаковим акцентом та не втратити при цьому своєї користі.
Читайте також:
3 знаки Зодіаку, які можуть очікувати удачі та везіння у другій половині листопада 2022 року
У господарстві знадобиться: як можна використовувати упаковку від яєць