Стародавній рецепт бурякового квасу, з якого готували борщ на Святвечір
Наші предки, колись давно, дуже цінували буряковий квас. З нього готували неймовірно смачний пісний борщ на Святвечір. При цьому, його могли додавати і в суп, і просто пити.
На жаль, з часом буряковий квас витіснили "томатні пасти", "соуси" та різні концентрати.
Користь бурякового квасу
Крім смаку, цей продукт ще й дуже корисний. При регулярному споживанні нормалізується тиск. Також, він може стати в пригоді тим, хто хоче схуднути.
Буряковый квас
Буряковий квас: як приготувати
Рецептів є безмежна кількість. Смак змінюється залежно від інгредієнтів. У даному випадку, ми вирішили поділитися рецептом, якому вже понад 100 років:
- Буряки очистіть і промийте. Розріжте їх на чверті.
- складіть у дволітрову банку, а зверху шматочок житнього хліба;
- залийте водою і поставте в тепле й темне місце.
Взимку банку краще поставити біля батареї. Зверху накрийте марлею, щоб не потрапив пил і бруд.
Кришкою можна накривати через чотири дні й переставити в прохолодне місце. Квас можна зберігати кілька місяців.
Читайте також: Наступного місяця Землю накриють магнітні бурі: спеціалісти назвали найнебезпечніші періоди грудня
Як допомогти своєму холодильнику вижити: прості поради
Кава, чай із цукром і молоко: які ще напої не можна пити за застуди