• Головна
  • Гості будуть у захваті: простий рецепт надзвичайно смачного салату з курки, чорносливу й буряка
11:00, 28 листопада 2022 р.
Надійне джерело

Гості будуть у захваті: простий рецепт надзвичайно смачного салату з курки, чорносливу й буряка

Гості будуть у захваті: простий рецепт надзвичайно смачного салату з курки, чорносливу й буряка

Новий рік уже не за горами,. Саме тому господині все активніше починають задумуватися, що приготувати до святкового столу. Та хіба можна уявити новорічне застілля без смачних салатів? Якщо вам набридло олів'є, пропонуємо смачний та незвичайний рецепт салату з курки, чорносливу й буряка.

Інгредієнти

  • Курка - 200 г.
  • Зелений консервований горошок - 200 г.
  • Буряк - 150 г.
  • Картопля - 150 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Лук фіолетовий - 80 г.
  • Чорнослив - 80 г.
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Вода - 70 мл
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Майонез - 150 г.

Спосіб приготування

Для початку зваріть яйця, буряк і картоплю та очистіть їх від шкірки після того, як вони охолонуть. М'ясо курки треба також приготувати: ви можете зварити його або запекти в духовці. Чорнослив ретельно промийте та дістаньте кісточки. Якщо він твердий, замочіть на декілька хвилин в гарячій воді.

Цибулю наріжте невеликими кубиками та залийте водою на 15 хвилин. Додайте до неї сіль, цукор та оцет, аби отримати маринад і цибуля стала врешті солодкою.

Такий салат збирається шарами. Ви можете використати для цього глибоку миску або кулінарне кільце.

Порядок збирання салату

Потріть картоплю та зробіть з неї перший шар. Посоліть та змастіть майонезом. Далі викладіть курку.

Дістаньте мариновану цибулю (краще через сито, аби стікла рідина) та покладіть її на м'ясо.

Відкрийте консервований горошок та висипте його на цибулю, згори змастіть майонезом.

Дрібно поріжте яйця або потріть на терці й покладіть наступним шаром. Теж змажте майонезом.

Наріжте соломкою чорнослив і покладять його згори. Додайте майонез.

Останнім шаром має бути буряк, його теж треба потерти, злегка посолити й обмазати майонезом.

Аби салат повністю пропитався та отримав насичений смак поставте його в холодильник на декілька годин.

Така страва стане родзинкою вашого святкового столу та обов'язково сподобається сім'ї та гостям.

Читайте також: Картопля не псуватиметься всю зиму: прості поради, що допоможуть зберегти улюблений овоч в квартирі

Відновлювати енергосистему будуть за наш рахунок: як зростуть тарифи

Жодної краплини не проллється: простий та дієвий спосіб злити воду з пральної машинки, якщо відключили електроенергію

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#салат
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...