• Головна
  • Простий домашній рецепт: як варити глінтвейн
14:21, 26 грудня 2022 р.
Надійне джерело

Простий домашній рецепт: як варити глінтвейн

Простий домашній рецепт: як варити глінтвейн

В Україні зима і низка новорічних свят. Саме в цей час, особливо у важкі часи, як ніколи хочеться затишку і спокою.

Багато господинь прикрашають оселю і прагнуть надати їй атмосфери затишку і тепла.

Одним з атрибутів зимового періоду є глінтвейн - улюблений багатьма напій, що бере свій початок із Німеччини.

Цей теплий і зігрівальний напій можна приготувати вдома, як це зробити - читайте далі.

Як приготувати глінтвейн вдома

Вам знадобляться:

  • червоне сухе вино - 750 мл
  • вода - 100 мл
  • апельсин
  • цукор - дві столові ложки
  • кориця - 1 паличка
  • мелений імбир - чайна ложка
  • гвоздика - п'ять бутонів
  • три зернятка кардамону

Спосіб приготування:

  • скласти в каструлю спеції та залити в неї 100 мл води
  • довести воду до кипіння, почекати хвилину і прибрати з плити
  • процідити відвар через марлю в окрему ємність
  • цю ж каструлю потрібно обполоснути і повернути в неї відвар
  • нарізати апельсин як вам подобається
  • налити в каструлю вино, цукор, і додати апельсин
  • нагріваємо до 70-80 градусів, помішуючи
  • заливаємо в склянки на ніжці з ручкою

Примітка: апельсин не обов'язково різати в глінтвейн, також можна просто вичавити з нього сік. Крім цього, дуже важливо не доводити вино до кипіння і, за можливості, використовувати цільні спеції.

Читайте також: Графік роботи "Нової пошти" та "Укрпошти" на Новий рік

Денис Шмигаль відповів, чи буде світло в Україні на новорічні свята

Гроші на другу дитину: скільки виплачуватимуть у 2023 році

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#глінтвейн #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення