
14:21, 26 грудня 2022 р.
Надійне джерело
Простий домашній рецепт: як варити глінтвейн

В Україні зима і низка новорічних свят. Саме в цей час, особливо у важкі часи, як ніколи хочеться затишку і спокою.
Багато господинь прикрашають оселю і прагнуть надати їй атмосфери затишку і тепла.
Одним з атрибутів зимового періоду є глінтвейн - улюблений багатьма напій, що бере свій початок із Німеччини.
Цей теплий і зігрівальний напій можна приготувати вдома, як це зробити - читайте далі.
Як приготувати глінтвейн вдома
Вам знадобляться:
- червоне сухе вино - 750 мл
- вода - 100 мл
- апельсин
- цукор - дві столові ложки
- кориця - 1 паличка
- мелений імбир - чайна ложка
- гвоздика - п'ять бутонів
- три зернятка кардамону
Спосіб приготування:
- скласти в каструлю спеції та залити в неї 100 мл води
- довести воду до кипіння, почекати хвилину і прибрати з плити
- процідити відвар через марлю в окрему ємність
- цю ж каструлю потрібно обполоснути і повернути в неї відвар
- нарізати апельсин як вам подобається
- налити в каструлю вино, цукор, і додати апельсин
- нагріваємо до 70-80 градусів, помішуючи
- заливаємо в склянки на ніжці з ручкою
Примітка: апельсин не обов'язково різати в глінтвейн, також можна просто вичавити з нього сік. Крім цього, дуже важливо не доводити вино до кипіння і, за можливості, використовувати цільні спеції.
Читайте також: Графік роботи "Нової пошти" та "Укрпошти" на Новий рік
Денис Шмигаль відповів, чи буде світло в Україні на новорічні свята
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
16:49, 19 грудня
12:32, 9 грудня