• Головна
  • Такого смачного ви точно ніде не купите: як легко засолити сало вдома
11:45, 17 лютого 2023 р.
Надійне джерело

Такого смачного ви точно ніде не купите: як легко засолити сало вдома

Такого смачного ви точно ніде не купите: як легко засолити сало вдома

Сало - один з традиційних національних продуктів української кухні. І хоч надмірне споживання сала українцями є всього лише стереотипом, проте його дійсно можна часто зустріти в холодильниках наших громадян.

До того ж, це надзвичайно корисний продукт із якого можна приготувати безліч страв. Один з найпопулярніших варіантів споживання - це засолене сало. Проте мало хто знає, що засолити його можна з легкістю самостійно.

Інгредієнти:

  • сало – 1,5-2 кг;
  • вода – 1 л;
  • сіль - 200 г;
  • часник - 1 головка;
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • перець чорний або запашний на ваш смак.

Як засолити сало

Для початку варто приготувати розсіл. Налийте в невелику каструлю воду, додайте сіль і поставте на вогонь. Зачекайте, доки все закипить і зніміть розсіл з плити.

Наріжте на невеликі шматки сало. Ідеально, якщо вони будуть не товще 5 см й зможуть легко пролізти в банку.

Почистіть часник і розтовчіть його в часникодавці. Далі натріть ним добре сало.

Візьміть лавровий лист, промийте його в теплій воді й обсушіть.

Покладіть на дно банки декілька шматків сала так, що вони лежали шкіркою донизу. Згори помістіть 1 лавровий лист і декілька горошин перцю. Далі продовжуйте за тим же алгоритмом. Слідкуйте, щоб сало не було притиснуте одне до одного, між шматками має бути трохи повітря.

Після того, як заповните банку, влийте охололий розсіл, накрийте кришкою і залиште на декілька днів. Далі банку можна щільно закрутити й зберігати в холодильнику.

Читайте також: Українцям доступні пільги на оплату комунальних послуг: як отримати

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сало #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...