• Головна
  • Натуральне пиво в СРСР: що насправді потрапляло в бокали радянських громадян
16:00, 18 квітня 2023 р.
Надійне джерело

Натуральне пиво в СРСР: що насправді потрапляло в бокали радянських громадян

Натуральне пиво в СРСР: що насправді потрапляло в бокали радянських громадян

Усім відомо, що в СРСР усі продукти робили тільки з натуральних інгредієнтів. Однак таке звичне для більшості людей твердження не завжди підтверджувалося на практиці. Так, наприклад, пиво, яке було одним з найпопулярніших радянських напоїв, інколи сильно не відповідало званню "найякісніше".

У чому секрет смачного радянського пива

Справа в тому, що пиво в СРСР варили за старовинними технологіями, які не змінювались з моменту їхнього відкриття.

Також для виготовлення напою використовували найякісніші натуральні інгредієнти: хміль, солод і найчистішу воду.

Як розливалось пиво

У магазинах, де продавались пиво, або барах його розливали в скляні пляшки ємністю 0,33 та 0,5 літра.

Варто зазначити, що вони заповнювались напоєм лише наполовину. Інша частина залишалась для газу, який додавався перед самою закаткою кришок.

Як в СРСР розбавляли пиво

Цікавою особливістю радянського пива є те, що його розбавляли 2 рази: для початку це робив водій, який доставляв напій, а вже потім продавці.

Крім того, інколи його спеціально змішували водою, аби зробити менш міцним. Зазвичай, воду додавали в пропорції з 1:1 або 1:25.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пиво #срср
Високі оцінки користувачів за Стиль изложения
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення