• Головна
  • Не їжте це: від якої риби варто відмовитися, щоб не нашкодити організму
18:00, 26 квітня 2023 р.
Надійне джерело

Не їжте це: від якої риби варто відмовитися, щоб не нашкодити організму

Не їжте це: від якої риби варто відмовитися, щоб не нашкодити організму

Риба - один із найпопулярніших продуктів харчування в усьому світі, люблять її і в Україні. Але не всі види риби однаково корисні, а вживання деяких її видів за регулярного тривалого вживання може завдати шкоди організму.

Практично всі види риб протягом життя накопичують в організмі важкі метали. Один із них - ртуть. Раніше цей метал використовували навіть у медицині, але потім від нього відмовилися через високу токсичність.

Це шкідливо: які види риби небезпечні

Американські вчені провели дослідження в 291 річці, і ртуть було виявлено у всіх зразках. При цьому в чверті випадків її вміст перевищував допустиму норму. Цією проблемою стурбовані вчені всього світу, дослідження дали змогу визначити, які види найнебезпечніші та чи варто їх виключати з раціону повністю.

Лідерами за вмістом ртуті в організмі виявилися марлін, великоокий тунець, скумбрія королівська, акула і риба-меч. Вживання цієї риби радять звести до мінімуму. Дозволити собі одну-дві порції на тиждень можна, якщо це сібас, скат, окунь річковий або короп.

Сайда, лосось, анчоус, хек - цієї риби можна вживати більше двох порцій на тиждень, вона містить мінімальну кількість ртуті.

Вагітним жінкам і дітям до 6 років фахівці рекомендують їсти оселедець - наразі саме він вважається найбільш безпечним для здоров'я людини.

Загалом же вчені зазначають, що запорука здоров'я полягає в раціональному балансі різних продуктів харчування, до яких входить і риба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#риба #шкідлива риба #небезпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення