Авокадо дозріє швидко: способи зробити екзотичний фрукт стиглим за кілька хвилин
Є кілька нескладних способів зробити так, щоб твердий зелений авокадо став м'якшим і стиглішим.
Деякі хитрощі потребують лише кілька хвилин, є й варіанти для більш терплячих, їм знадобиться 12 годин для отримання стиглого фрукта.
Метод із минулого
Можна вчинити так, як наші бабусі чинили з недостиглими овочами і фруктами - покласти їх на добре освітлене місце - найчастіше, це підвіконня. Коли тепла і сонячного світла не вистачає, фрукт можна обернути фольгою і покласти на батарею опалення.
Нічний метод
Для втілення цього лайфхака знадобиться паперовий пакет та інший фрукт або овоч - наприклад, яблуко, банан чи помідор. Зелений авокадо потрібно помістити в пакет з іншим фруктом або овочем.
Хитрість цього методу полягає в тому, що банан або яблуко в закритому пакеті виділятимуть речовину етилен, що прискорює дозрівання. Закритий пакет потрібно залишити на добу або дві в помірно теплому місці.
Два способи зробити авокадо м'якшим
1. Найшвидший спосіб зробити м'яким авокадо - зробити в ньому кілька отворів виделкою або ножем, і помістити фрукт у мікрохвильовку.
2. Можна використовувати окріп - потрібно проткнути кілька отворів в авокадо, покласти його в каструлю і залити окропом на кілька хвилин.
Потрібно враховувати, що обидва способи зробити авокадо м'яким сприяють тому, що смак фрукта стає менш насиченим.