• Головна
  • Ці продукти найчастіше стають причиною отруєнь: як розпізнати небезпеку
11:20, 3 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Ці продукти найчастіше стають причиною отруєнь: як розпізнати небезпеку

Ці продукти найчастіше стають причиною отруєнь: як розпізнати небезпеку

У теплу пору року кількість харчових отруєнь збільшується. Через високу температуру продукти псуються дуже швидко, а нещодавно приготована страва, вчасно не поміщена до холодильника, вже за кілька годин може стати джерелом отруєння.

Медики розповідають, що причиною отруєння можуть стати і свіжоприготовані продукти, які неправильно зберігалися.

Продукти, які найчастіше стають причиною отруєнь:

  • торти, тістечка, інші кондитерські вироби з кремом;
  • молочні продукти;
  • м'ясні продукти;
  • риба;
  • яйця;
  • молочні продукти.

Обов'язково потрібно перевіряти термін придатності, зазначений на тарі та упаковці, і якщо він закінчився або добігає кінця, такий продукт купувати небезпечно. Але це очевидна ознака, а увагу варто звернути й на інші характеристики. Якщо продукт має бути прозорим, але став каламутним, з'явився осад - найімовірніше, він зіпсований.

Якщо є нехарактерний запах, зміни кольору та консистенції - такий продукт краще не купувати. Також потрібно звертати увагу на цілісність пакування - воно не має бути пошкодженим, деформованим, потертим або рваним.

А ще важливо знати, що отруїтися, особливо влітку, можна ягодами та грибами. Причиною отруєння можуть стати дикі ягоди, а також як неїстівні, так і їстівні гриби. Їстівні гриби, що ростуть біля промислових підприємств і вздовж трас, вживати в їжу не можна.

Як знизити ризики отруєння

Перед приготуванням їжі та перед їжею обов'язково потрібно мити руки з милом. Дуже уважно потрібно ставитися до приладів та обладнання, яке використовується для приготування їжі - ножі, дошки, тара для зберігання мають бути ретельно очищені.

М'ясо і рибу потрібно просмажувати ґрунтовно, не допускати, щоб продукти залишалися напівсирими. Заморожене м'ясо необхідно розморожувати з дотриманням правил, не використовувати для цих цілей гарячу воду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#продукти #причина отруєнь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...