• Головна
  • Ознаки хорошої кави: як уникнути підробки
15:00, 4 серпня 2023 р.

Ознаки хорошої кави: як уникнути підробки

Ознаки хорошої кави: як уникнути підробки

Якісна та хороша кава - запорука гарного ранку та насолоди. Однак не всі знають, як її можна вибрати.

На прилавках магазинів у сучасному світі можна зустріти як і підроблену каву, так і якісну, натуральну. Багато виробників з метою економії віддають перевагу бракованому і пересмаженому зерну. 

Вибір зерен має бути усвідомленим, і зробити його досить просто, якщо знати про кілька хитрощів.

Як вибрати хорошу каву

Зерна й пакування

Перше, на що покупець завжди має звертати увагу, - це пакування зерен, зазначення країни-виробника на ньому, штрих-код і термін придатності. Самі по собі зерна мають бути одного кольору і розміру, також вони злегка блищать.

Аромат

Аромат хороших зерен має бути приємним і виразним, він може злегка віддавати карамеллю, шоколадом і квітковими нотами. Саме такий аромат свідчить про хорошу каву, а різкий і неприємний запах - свідчення поганої кави.

Перевірка зерен

Цей спосіб годиться для того, щоб перевірити зерна вже в домашніх умовах. Для нього необхідно опустити у воду пару зерен і дивитися за реакцією. Хороші зерна спливають на поверхню, і якщо витерти їх об папір - не повинно залишатися сліду.

У тому разі, якщо зерна не спливають і залишають після себе слід на папері - вони не якісні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кава
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...