
Була справжнім хітом на святкових столах СРСР: рецепт ідеальної ретро-закуски

Забуті рецепти минулого часто стають справжнім відкриттям в сучасній кулінарії. Серед них - закуска, яка колись була популярною на святкових столах СРСР. Ця страва не тільки проста, але й надзвичайно швидка - готується всього за 10 хвилин. І ось як це зробити.
Інгредієнти:
- оселедець - 300 г;
- морква по-корейськи - 300 г;
- цибуля - 1 шт;
- цукор - 1 ч. л.;
- оцет 9% - 1 ст. л.;
- вода - 3 ст. л.;
- олія - 3 ст. л.
Спосіб приготування
Нарізаємо цибулю на півкільця і кладемо в глибоку миску. Додаємо цукор, оцет і воду, а потім добре перемішуємо. Залишаємо цибулю маринуватися протягом 10 хвилин, щоб вона набрала смаку.
Далі готуємо інші інгредієнти. Очищуємо моркву і нарізаємо її по-корейськи. Цей спосіб нарізки передбачає тонкі солом'яні смужки.
Також ріжемо на шматочки оселедець.
Після маринування цибулі зливаємо з неї рідину. У глибокій салатниці змішуємо моркву, цибулю та шматочки оселедця.
Додаємо рослинну олію і дбайливо все перемішуємо.
І от вона, забута закуска з минулого, готова до подачі на стіл. Спробуйте вирушити у подорож спогадів та смаку разом з цією простою, але дуже смачною стравою.