• Головна
  • Потрібно їсти разом із шкіркою: які овочі та фрукти не варто очищати
16:29, 15 травня

Потрібно їсти разом із шкіркою: які овочі та фрукти не варто очищати

Потрібно їсти разом із шкіркою: які овочі та фрукти не варто очищати

Щоб отримувати всі переваги овочів і фруктів, деякі з них потрібно обов'язково вживати повністю, а не очищеними. Після очищення шкірки плоди втрачають важливу частину своїх корисних речовин. Які фрукти та овочі бажано вживати разом із шкіркою.

Огірки

М'якоть цих овочів містить велику кількість води, а ось корисні та поживні речовини зосереджені переважно в шкірці. Завдяки мікроелементам, вітамінам та клітковині, які є в шкірці, огірки можуть забезпечити відчуття ситості приблизно в тій же мірі, як і шматок курятини. Огірок зі шкіркою корисний для серця, судин, травної системи, зору.

Помідори

Шкірка томатів містить дуже важливу речовину, яка знижує запалення та ризик раку передміхурової залози. Крім того, в томатній шкірці міститься велика кількість антиоксиданту лікопіну, і чим червоніші помідори – тим його більше.

Яблука

При очищенні яблук від шкірки вдвічі знижується кількість клітковини. Крім нерозчинної клітковини, шкірка містить вітаміни А, С, а також кверцетин. Ця сполука допомагає боротися з проявами алергії та корисна для серця.

Баклажани

Шкірка цих овочів містить глікозиди антоціани (зокрема насунін), які й надають їй фіолетового кольору. Ці речовини сприяють зниженню рівня поганого холестерину, ризику запалень, мають антисептичний ефект, захищають від окислювального стресу. Тому чистити баклажани від шкірки не варто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#овочі #не потрібно чистити
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...