• Головна
  • Грецький соус дзадзикі: простий рецепт смачного доповнення до будь-якої страви
14:00, 3 липня

Грецький соус дзадзикі: простий рецепт смачного доповнення до будь-якої страви

Грецький соус дзадзикі: простий рецепт смачного доповнення до будь-якої страви

Соус дзадзикі є одним з найвідоміших у грецької кухні. Цей освіжаючий холодний соус, основою якого є густий грецький йогурт, є ідеальним доповненням до багатьох страв, особливо в спекотні літні дні.

Інгредієнти

Для приготування дзадзикі вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • грецький йогурт: 240 г,
  • огірок: 170 г,
  • дрібно нарізана свіжа зелень: 2 ст. л (можна використовувати кріп, м’яту, петрушку або портулак),
  • лимонний сік: 15 г,
  • оливкова олія: 15 г,
  • часник: 1 зубчик,
  • сіль: ½ ч. л.

Приготування

  • Натерти огірок на великій тертці. Відтиснути його, щоб видалити зайву рідину, та покласти в глибоку тарілку.
  • Додати до тарілки з огірком грецький йогурт, дрібно нарізану зелень, лимонний сік, оливкову олію, натертий часник та сіль. Ретельно все перемішати, щоб всі інгредієнти добре поєдналися.
  • Відправити соус у холодильник на деякий час, щоб він настоявся та набрався аромату.

Ви можете експериментувати з різними видами зелені, такими як кріп, м’ята, петрушка або портулак, щоб додати соусу нового смаку.

Сік, який ви відтиснули з огірка, можна не виливати. Він чудово підходить як освіжаючий напій або як тонік для обличчя.

Перед подачею збризніть соус невеликою кількістю оливкової олії для додаткового смаку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#соус #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...