Джем із груші: простий рецепт ніжних ласощів
Приготування домашнього джему з груші - це чудовий спосіб зберегти смак і аромат цього фрукта на зиму. Джем можна використовувати як добавку до тостів, випічки або просто їсти ложкою. Розглянемо покроковий процес приготування.
Інгредієнти
Для приготування грушевого джему вам знадобляться:
- 1 кг груш
- 800 г цукру
- 1 лимон
- 1 чайна ложка кориці (за бажанням)
Підготовка груш
Ретельно вимийте груші, видаліть шкірку та серцевину. Наріжте плоди невеликими кубиками. Чим дрібніше нарізані груші, тим одноріднішою буде консистенція джему.
Приготування
У великій каструлі змішайте нарізані груші з цукром. Залиште на 1-2 години, щоб груші пустили сік.
Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Додайте сік одного лимона і, за бажанням, корицю для аромату.
Зменшіть вогонь і варіть джем, помішуючи, близько 40-60 хвилин. Періодично знімайте піну. Джем готовий, коли він загусне і набуде бурштинового кольору.
Перевірка готовності
Капніть трохи джему на холодну тарілку і дайте охолонути. Якщо крапля не розтікається, джем готовий. Якщо розтікається, продовжуйте варити ще 5-10 хвилин і повторіть тест.
Консервування
Поки вариться джем, підготуйте скляні банки. Ретельно вимийте їх і простерилізуйте в киплячій воді або в духовці.
Гарячий джем розлийте по стерилізованих банках, залишаючи трохи місця до краю. Щільно закрийте кришками і переверніть банки догори дном. Дайте охолонути за кімнатної температури.