• Головна
  • Лимонад із базиліком: як приготувати в домашніх умовах
22:06, 11 липня
Надійне джерело

Лимонад із базиліком: як приготувати в домашніх умовах

Лимонад із базиліком: як приготувати в домашніх умовах

Лимонад із базиліком - це освіжаючий напій, який ідеально підходить для спекотних літніх днів. Базилік надає лимонаду незвичайного смаку й аромату, роблячи його справжнім кулінарним шедевром.

Інгредієнти

Для приготування лимонаду з базиліком вам знадобляться:

  • 3-4 лимони
  • 1 пучок свіжого базиліка
  • 1 склянка цукру
  • 1 літр води
  • Лід (за бажанням)

Підготовка інгредієнтів

Вимийте лимони, потім наріжте їх навпіл і видавіть сік. Можна також нарізати кілька кружечків для прикраси напою.

Вимийте пучок базиліку й обірвіть листя. Стебла можна викинути, а листя залишити для приготування сиропу та прикраси.

Приготування сиропу

У невеликій каструлі змішайте склянку цукру і склянку води. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор повністю розчинився. Додайте листя базиліка і варіть ще 5 хвилин, потім зніміть з вогню і дайте настоятися 15-20 хвилин.

Процідіть сироп через сито, щоб видалити листя базиліка. Залиште сироп остигати до кімнатної температури.

Змішування лимонаду

У великий глечик налийте лимонний сік, охолоджений сироп і додайте воду, що залишилася. Добре перемішайте.

Якщо ви хочете зробити напій ще більш освіжаючим, додайте лід. Лимонад можна подавати відразу або залишити в холодильнику на кілька годин, щоб він добре охолонув.

Подавайте лимонад із кружальцями лимона та свіжим листям базиліка. Це не тільки прикрасить напій, а й посилить його аромат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лимонад
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...