• Головна
  • Не лише смачний, а й дуже корисний: лікарі пояснили, чому варто їсти борщ
11:04, 3 серпня

Не лише смачний, а й дуже корисний: лікарі пояснили, чому варто їсти борщ

Не лише смачний, а й дуже корисний: лікарі пояснили, чому варто їсти борщ

Борщ – одна з найулюбленіших страв українців, справжній символ нашої національної кухні. Але борщ славиться не тільки своїм неперевершеним смаком - він є ідеально збалансованою стравою здорового раціону.

Науковці та дієтологи активно досліджують його вплив на організм, визначаючи корисні властивості.

Головні інгредієнти та їх переваги

Борщ, приготовлений за традиційним рецептом, містить у своєму складі буряк, капусту, картоплю та інші овочі, які мають чимало корисних властивостей:

  • буряк - джерело антиоксидантів, корисний для серця та судин, підвищує гемоглобін в крові;
  • капуста – містить багато вітаміну C і клітковини, покращує травлення;
  • морква – джерело бета-каротину, необхідного для збереження зору та підтримання здорового стану шкіри;
  • картопля - джерело вуглеводів, насичує та забезпечує енергією.

За словами фахівців, борщ – цінна складова щоденного раціону. Він забезпечує організм необхідними організму вітамінами та мікроелементами, легкий в приготуванні та являє собою зразок вдалого поєднання продуктів в одній тарілці, які відмінно доповнюють один одного.

Якщо вживати борщ регулярно, це позитивно впливатиме на стан організму в цілому, сприятиме покращенню роботи травною системи, очищенню від токсинів, зміцненню імунітету. Крім того, деякі дослідження показують, що ця страва допомагає в зниженні рівня холестерину та запобігає ряду захворювань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#борщ #користь борщу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...