• Головна
  • Кавун, диня та алкоголь: чому їх не можна поєднувати
20:00, 14 серпня
Надійне джерело

Кавун, диня та алкоголь: чому їх не можна поєднувати

Кавун, диня та алкоголь: чому їх не можна поєднувати

Алкоголь — це часто невід’ємна складова багатьох святкових подій. Проте не кожен знає, що не всі продукти підходять для вживання разом з ним. Особливо це стосується дині та кавуна, які не слід поєднувати з алкогольними напоями.

Кавун та диня: прихована небезпека

Кавун та диня — це соковиті та солодкі фрукти, які містять велику кількість природного цукру. На 100 грамів їхньої м’якоті припадає близько 10 грамів цукру, залежно від сорту. Саме через це ці фрукти можуть стати небезпекою під час вживання алкоголю.

Під час споживання кавуна або дині разом з міцним алкоголем у шлунку відбувається наступне:

  • шлунок починає перетравлювати фрукти, а алкоголь при цьому «лежить» у шлунку, це призводить до того, що він повільно потрапляє в кров та довго залишається в організмі й може перевантажувати печінку.
  • через високий вміст цукру в кавуні та дині алкоголь у крові може залишатися довше, що збільшує навантаження на печінку і призводить до більш серйозного похмілля.

Інші продукти, яких слід уникати

Окрім кавуна та дині, існує ще низка продуктів, які також не рекомендують поєднувати з алкоголем:

чипси, сухарики, картопля фрі, гострі крильця, піца, смажені реберця, можуть спровокувати підвищену спрагу, а якщо під рукою є тільки алкоголь, це призведе до швидкого сп’яніння.

  • вживання великої кількості солодощів, особливо на основі жирного крему, призводить до подвійного навантаження на печінку та травну систему. 
  • варто уникати вживання бананів та полуниць з алкоголем, вони можуть викликати бродіння продуктів розпаду спирту, що призводить до розладу шлунка.
  • зелені салати містять мінімум калорій та жирів й швидко перетравлюються організмом, але закушування спиртними напоями легкими салатами призводить до швидкого сп’яніння і головного болю на ранок.

Як правильно закушувати алкоголь?

Для того, щоб зменшити ризик інтоксикації та зменшити навантаження на печінку, варто дотримуватись деяких простих правил під час вживання алкоголю:

  • вибирайте продукти з високим вмістом білків і жирів: вони уповільнюють всмоктування алкоголю в кров, до таких продуктів відносяться нежирне м’ясо, риба, сир, горіхи.
  • пийте багато води: це допомагає розбавити алкоголь і зменшити його вплив на організм.
  • не забувайте про овочі: вони містять багато клітковини та вітамінів, що позитивно впливає на процес травлення.

Розуміння того, які продукти можна поєднувати з алкоголем, а яких слід уникати, допоможе зменшити негативний вплив на організм. Пам’ятайте, що важливо знати міру та відповідально ставитись до свого здоров’я під час будь-яких святкувань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кавун #диня #алкоголь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...