• Головна
  • Варення зі слив: рецепт густого і без кісточок
13:22, 15 серпня

Варення зі слив: рецепт густого і без кісточок

Варення зі слив: рецепт густого і без кісточок

У серпні починається сезон, коли потрібно робити варення. Найчастіше багато садівників стикаються з проблемою в приготуванні варення зі слив.

Дуже хочеться, щоб воно було густе, без кісточок, з цілими половинками.

Користь сливового варення

Слива сприятливо впливає на стінки судин, завдяки високому вмісту вітаміну Р (рутин). Він упорядковує ендокринну систему організму й артеріальний тиск. Також він добре взаємодіє з вітаміном С.

Сливове варення часто вживають у разі проблем зі шлунково-кишковим трактом, якщо потрібен легкий ефект проносного. Завдяки вмісту калію, сливове варення діє як сечогінний засіб, виводячи зайву воду і сіль.

Загалом, завдяки форсору, магнію та залізу, сливове варення добре впливає на обмінні процеси в організмі.

Варенье из слив

Варенье из слив

Сливи для варення

Залежно від сорту сливи, можна отримати різне варення. Найчастіше на ринках і в магазинах можна зустріти:

  • щільні, довгасті й темно-фіолетові сливи, що мають середній або великий розмір, часто вирізняються наявністю білого воскового нальоту й зеленувато-жовтою серединкою;
  • великі червоно-фіолетові сливи з соковитою рожевою або червоною серединкою; доволі великі червоно-жовті сливи з дрібною кістковою і водянистою жовтою серединкою;
  • круглі, невеликі за розміром сливи золотисто-жовтого кольору, що мають таку ж золотисту серединку;
  • тверді, кислі та дрібні зеленуваті сливи.
  • Найкраще варення виходить зі щільних слив, де кісточка вільно відходить від м'якоті.

Рецепт варення зі слив

Для початку візьміть широкий посуд для варіння. Це потрібно для того, щоб краще випаровувалася рідина.

Потрібні жорсткі сливи, щоб вони не розварилися. Також потрібно оглядати кожен плід, щоб відсіяти недостиглі або пошкоджені - вони можуть негативно вплинути на результат.

Під струменем води промийте сливи і дайте достатньо часу, щоб стекла вся рідина.

За допомогою ножа видаліть кісточки та відірвіть ніжки.

У ємності рівномірно розподіліть цукор із розрахунку 1,5 кг на 1 кг слив. Якщо ви любите варення більш кисле - можна взяти менше цукру.

Перемішайте суміш так, щоб не пошкодити плоди. Зачекайте близько 4 годин, щоб сливи дали сік і розтопили цукор. Варити можна тільки після цього етапу, періодично помішуючи. Якщо з'явилася піна - прибирайте відразу.

Не поспішайте вимикати варення під час закипання. Йому потрібно прокипіти рівно 10 хвилин. Після цього можна розливати по банках і закатувати кришкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...