• Головна
  • Чим відрізняються червоні та жовті помідори: які корисніші
17:00, 30 серпня

Чим відрізняються червоні та жовті помідори: які корисніші

Чим відрізняються червоні та жовті помідори: які корисніші

У чому різниця між жовтими та червоними помідорами.

Чим відрізняються жовті помідори від червоних

Крім різниці в кольорі, червоні та жовті помідори відрізняються за складом. Жовті помідори солодші й відповідно в них менше кислоти, ніж у червоних.

Жовті плоди менш калорійні, - повідомляє ТСН.

Жовті помідори містять більше заліза, цинку, фосфору, фолієвої кислоти та ніацину. Вони містять у 2 рази більше вітаміну В3 (ніацин) і вітаміну В9 (фолієва кислота), ніж червоні помідори.

Червоні помідори містять бета-каротин (провітамін А) і лікопін, яких немає в жовтих сортах. Саме завдяки природному пігменту лікопіну червоні помідори є червоними. При цьому жовті помідори зобов'язані своїм кольором іншому каротиноїду - лютеїну.

Червоні помідори містять більше клітковини та вітаміну С.

Коли йдеться про користь помідорів, важливо розуміти, що в кожного сорту є свої унікальні переваги.

Які помідори корисніші: червоні чи жовті

Помідори різних кольорів містять різні корисні речовини, які позитивно впливають на здоров'я.

Користь жовтих помідорів

Жовті помідори є чудовим вибором для тих, хто має алергію на червоні томати, оскільки вони рідше викликають алергічні реакції.

Жовті помідори менш калорійні, тому більше підходять для тих, хто намагається схуднути.

Ретинол (вітамін A), що міститься у великій кількості в жовтих помідорах, корисний для шкіри, зору і кісток.

Жовті томати також багаті антиоксидантами, які допомагають боротися зі старінням клітин.

Користь червоних помідорів

Червоні томати містять велику кількість фолієвої кислоти, яка особливо важлива для вагітних жінок, Каротиноїд лікопін, який присутній у червоних помідорах, є потужним антиоксидантом і сприяє зміцненню серцево-судинної системи.

Червоні помідори також багаті на пектин, який знижує рівень холестерину.

Калій, яким багаті червоні помідори, допомагає зміцнювати м'язи.

Природний пігмент червоних помідорів лікопін є потужним антиоксидантом, який допомагає захищати клітини від ушкоджень і знижує ризик розвитку деяких видів раку.

Тож кожен вид помідорів має свої унікальні корисні властивості, і регулярне вживання помідорів різного кольору допоможе забезпечити організм різноманітними корисними речовинами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#поради
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...