Навіщо професійні кухарі додають чай і лимонний сік до рису: секрети ідеальної страви
Рис — це той гарнір, який полюбляють у всьому світі. Проте навіть таку просту страву можна зробити ще кращою, використовуючи кілька цікавих хитрощів.
Навіщо додавати лимонний сік і чай
Кулінари радять спробувати додати до рису трохи лимонного соку під час варіння. Усього одна столова ложка може суттєво вплинути на результат: рис стане розсипчастим, із легкою приємною кислинкою. Особливо це стане в пригоді тим, у кого зазвичай рис злипається. Свіжовижатий лимонний сік найкраще підходить для цієї задачі, але, якщо такого немає, магазинний теж не розчарує.
А ось наступний трюк може здатися зовсім несподіваним: рис можна зварити у чаї. Найкраще підійде жасминовий. Просто додайте кілька пакетиків чаю в каструлю разом із рисом, і готова страва набуде не тільки ніжного аромату, але й особливої текстури. Такий варіант приготування точно стане родзинкою на вашому столі.
Якщо хочете урізноманітнити свої рецепти й здивувати близьких, ці лайфхаки точно варто спробувати. Експериментуйте на кухні й відкривайте нові смаки!