Цих помилок припускаються майже всі: як не зіпсувати "оселедець під шубою"
Здавалося б, нічого складного у приготуванні "Оселедця під шубою" немає, але багато хто робить типові помилки, через які страва не виходить такою смачною, як хочеться.
Яких помилок слід уникати
Однією з основних причин є неправильний вибір оселедця. Багато хто вважає, що можна купити будь-яку рибу, аби була недорога. Але для ідеального салату потрібен свіжозасолений оселедець, який не був занадто переморожений.
Щоб позбутися зайвої солі і зробити рибу м'якшою, замочіть її в молоці на кілька годин.
Ще одна помилка — це овочі. Картоплю і моркву краще варити "в мундирах", щоб вони не вбрали зайвої води.
Буряк найкраще запікати в духовці, загорнувши в фольгу — так він збереже свій смак і не пустить сік, що зазвичай робить салат "пливучим".
Овочі краще не терти на дрібній тертці — інакше вони злипаються в єдину масу. Для хорошого ефекту вибирайте крупну тертку. А ще важливо — не забувайте остуджувати овочі перед тим, як натирати їх. Яйця ж краще не терти, а акуратно розім'яти виделкою, щоб отримати гарну текстуру.
Майонез — це теж важливий момент. Не перебільшуйте з кількістю, але і не жалійте соусу. Кожен шар варто злегка змастити майонезом, але верхній шар буряка взагалі залишити без нього, щоб салат виглядав святковіше. Оселедець майонезом не змащуємо! Краще викласти на нього дрібно нарізану цибулю, яку попередньо маринували в оцті, солі та цукрі.